Stuur e-mail mail_outline Schilderijen van een Tentoonstelling (2014) 

Schilderijen van een Tentoonstelling (2014) Afmeting 31 x 31 cm.
22 pagina's
Linnen band met stofomslag; pagina's in zwaar karton; boekblok volledig openslaand; gedrukt in full color

Ergens heb ik gelezen dat de schilderijen verloren zijn gegaan die Modeste Moussorgsky heeft verklankt in zijn pianosuite Schilderijen van een Tentoonstelling. Bij de meeste mensen is deze vooral bekend in de orkestratie van Maurice Ravel.
Met dat stuk heb ik een bijzondere band want het is de eerste (klassieke) muziek waaraan ik een bewuste herinnering heb. Voor mij was dit een reden om er een fotografische reconstructie van te maken met beelden die ik uit mijn archief kon halen of in mijn directe omgeving kon schieten.
Daarbij moest ik de volgende onderwerpen verbeelden: een gnoom, een oud kasteel, de Tuilerieën, een ossenkar, een kuikenballet, een twistgesprek tussen een arme en een rijke jood, de markt van Limoges, de catacomben van Parijs, een heksenhut en tenslotte een poort in Kiev. Ik heb die onderwerpen niet te letterlijk genomen, vooral het twistgesprek tussen de arme en rijke jood niet. Ook ben ik ervoor niet speciaal naar Parijs of Limoges, en al helemaal niet naar Kiev afgereisd.
Het boek in luxe uitvoering dat ik ervan heb laten maken, is in kleine kring verspreid, maar er zijn nog enkele exemplaren beschikbaar. Wie het bestelt, ontvangt een gepersonifieerd exemplaar!

Schilderijen van een Tentoonstelling is niet in de boekhandel verkrijgbaar.
Het boek kan voor € 35,00 (inclusief verzendkosten) via deze website worden besteld. Gebruik daarvoor de e-mail-link hierboven.

Stuur e-mail mail_outline Campanili romanici di Roma, Romaanse klokkentorens van Rome (2012) 

Campanili romanici di Roma, Romaanse klokkentorens van Rome (2012) Afmeting 22 x 22 cm.
192 pagina's
Genaaid berocheerd, softcover, gedrukt in full color

Een kijk- en leesboek over de 45 nog resterende romaanse (11e-12e eeuw) klokkentorens in Rome. Rijk geïllustreerd. Met tekstuele bijdragen van Jurjen Keessen en Irene Stellingwerff.

Campanili romanici di Roma, de romaanse klokkentorens van Rome
kan voor € 15,00 (€ 17,50 inclusief verzendkosten) via deze website worden besteld. Gebruik daarvoor de e-mail-link hierboven.

Stuur e-mail mail_outline De stoptrein naar Parijs (2009) 

De stoptrein naar Parijs (2009)

Afmeting 22 x 22 cm.
228 pagina's
Genaaid berocheerd, softcover, gedrukt in duotoon

Een reis met de (fictieve) stoptrein naar Parijs, waarbij 30 stations in Nederland, 45 in België en 28 stations in Frankrijk zijn aangedaan. Reisverhalen geïllustreerd met stemmige foto's in zwart-wit van Dolf Middelhoff.

De stoptrein naar Parijs kan voor € 8,50 (€ 10,00 inclusief verzendkosten) via deze website worden besteld. Gebruik daarvoor de e-mail-link hierboven.

Stuur e-mail mail_outline Ballades/Structuren (2009) 

Ballades/Structuren (2009)

Afmeting 17 x 16 cm.
48 pagina's
Genaaid gebrocheerd; kartonnen omslag met preegdruk; linnen rugband; gedrukt in full color

Jurjen Keessen componeerde 21 ballades (gedichten) in de stijl van de 15e-eeuwse Franse dichter François Villon. Ze staan in dit rijk uitgevoerde boekje naast mijn foto's van structuren.


Ballades/Structuren kan voor € 8,50 (€ 10,00 inclusief verzendkosten) via deze website worden besteld. Gebruik daarvoor de e-mail-link hierboven.

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston