SCHILDERIJEN VAN EEN TENTOONSTELLING 

SCHILDERIJEN VAN EEN TENTOONSTELLING Ik heb ergens gelezen dat de schilderijen verloren zijn gegaan die Modeste Moussorgsky heeft verklankt in zijn pianosuite Schilderijen van een Tentoonstelling, bij de meeste mensen vooral bekend in de orkestratie van Maurice Ravel.
Ik heb een bijzondere band met dat stuk want het is de eerste (klassieke) muziek waaraan ik een bewuste herinnering heb. Voor mij was dit een reden om er een fotografische reconstructie van te maken met beelden die ik uit mijn archief kon halen of in mijn directe omgeving kon schieten.
Daarbij moest ik de volgende onderwerpen verbeelden: een gnoom, een oud kasteel, de Tuilerieën, een ossenkar, een kuikenballet, een twistgesprek tussen een arme en een rijke jood, de markt van Limoges, de catacomben van Parijs, een heksenhut en tenslotte een poort in Kiev. Ik heb die onderwerpen niet te letterlijk genomen, vooral het twistgesprek tussen de arme en rijke jood niet. Ook ben ik ervoor niet speciaal naar Parijs of Limoges, en al helemaal niet naar Kiev afgereisd.
Het boek in luxe uitvoering dat ik ervan heb laten maken, is in kleine kring verspreid, maar er zijn nog enkele exemplaren te koop. Kijk op de pagina Rechtstreeks te bestellen voor een impressie. Wie het bestelt, ontvangt een gepersonifieerd exemplaar!

Schilderijen van een Tentoonstelling
is niet in de boekhandel verkrijgbaar.
Het boek kan voor € 64,00 (inclusief verzendkosten) via deze website worden besteld. Gebruik daarvoor het e-mailformulier hieronder.

CAMPANILI ROMANICI DI ROMA, de romaanse klokkentorens van Rome 

CAMPANILI ROMANICI DI ROMA, de romaanse klokkentorens van Rome Campanili romanici di Roma, de romaanse klokkentorens van Rome is in de boekhandel te koop voor € 24,95.
Het boek kan ook voor € 17,50 (€ 20,00 inclusief verzendkosten) via deze website worden besteld. Gebruik daarvoor het e-mailformulier hieronder.

U kunt ook 5 gratis stadswandelingen langs de campaniles downloaden.

DE STOPTREIN NAAR PARIJS 

DE STOPTREIN NAAR PARIJS De stoptrein naar Parijs is alleen nog in de ramsj te koop in de boekhandel. De prijs kan sterk uiteenlopen.
Het boek kan ook voor € 10,00 (€ 12,50 inclusief verzendkosten) via deze website worden besteld. Gebruik daarvoor het e-mailformulier hieronder.

Stuur e-mail mail_outline BALLADES/STRUCTUREN 

BALLADES/STRUCTUREN Ballades/Structuren is niet meer in de boekhandel verkrijgbaar maar kan voor € 10,00 (€ 12,50 inclusief verzendkosten) via deze website worden besteld. Gebruik daarvoor het e-mailformulier hiernaast.

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston